Articole filtrate dupa data: Iulie 2012

In editia de sambata, 28 iulie, a emisiunii Income Magazine, difuzata la Antena 3, a fost abordat si subiectul spinos al accesarii fondurilor europene in agricultura, ilustrat cu un reportaj realizat la podgoria de la Corcova si un scurt interviu cu Serban Damboviceanu. Pentru repunerea viilor de la Corcova in circuitul oenologic din Romania, investitia totala s-a ridicat la aproximativ 4 milioane de euro, dintre care 1 milion de euro reprezinta fonduri europene pentru diferite proiecte, cum ar fi replantarea vitei-de-vie sau modernizarea cramelor. Dincolo de birocratie, toate eforturile au meritat si sunt acum pe deplin rasplatite de succesul de care se bucura, din nou, vinurile Corcova.
Dim lights

Publicat in Corcova in Mass-Media
Vineri, 20 Iulie 2012 18:18

Fiecare vin isi are paharul lui

Spre deosebire de savurarea unor bauturi mai "simple", in degustarea vinurilor sunt importante nu doar soiurile de struguri, regiunea si modul in care au fost produse, ci si alte aspecte, cum ar fi cupele din care bem aceste licori nobile.


Publicat in Corcova in Mass-Media
Luni, 02 Iulie 2012 16:27

Alegerea vinului potrivit

Alegerea vinului reprezinta o sarcina destul de complicata si de mare raspundere pentru ca de ea depinde in mod esential reusita unei mese festive. Inainte de toate trebuie sa fim constienti de faptul ca pretul nu reprezinta nici pe departe o garantie asupra calitatii vinului. Evident, cu atat mai putin aspectul sticlei si al etichetei. Fara a fi nici pe departe suficient, este necesar totusi sa cunoastem in primul rand semnificatia datelor inscrise pe eticheta sticlei. Conform legii, aceasta trebuie sa contina numele producatorului, al imbuteliatorului si - daca este cazul - al importatorului, marca comerciala, soiul, anul recoltei, indicatia geografica, modul de vinificatie, taria alcoolica si categoria de calitate. Astfel, trebuie sa stim ca, pentru a merita sa-l luam in considerare, vinul trebuie ca sa fie unul cu denumire de origine controlata, adica sa aiba inscris pe eticheta DOC.

Publicat in Recomandari
Te afli aici: Corcova in Mass-Media Articole filtrate dupa data: Iulie 2012