Miercuri, 08 Mai 2013 18:33

Un pahar de vin pentru sanatate

Scris de  Corcova

Se stie ca, mai ales cand insoteste o dieta sanatoasa, de exemplu mediteraneana, un pahar de vin ajuta la sanatate. Francezii chiar aplica zi de zi aceasta "metoda" a paharului de vin la fiecare masa, pentru a ajuta digestia si a se mentine supli. Desigur, conditia este ca vinul sa fie natural, de calitate, nu foarte tare si sa fie baut cu moderatie. Ce inseamna moderatie? Aproximativ 150 ml de vin pe zi pentru femei si 300 ml pentru barbati. Iar secretul este consumul zilnic, nu consumul in cantitati mari, din cand in cand.
Dintre vinuri, cel rosu poate fi considerat cel mai sanatos. Una din explicatii este ca el contine mai putini sulfiti – daca sunt prea multi, culoarea sa are de suferit. Iar daca este sec este cu atat mai sanatos, caci vinul dulce este procesat mai greu de ficat, din cauza zaharului adaugat.
Vinul este un aliment, un medicament, dar in acelasi timp este un ingredient "cultural", fiind nelipsit de la evenimentele sociale ale comunitatilor umane, de-a lungul timpului. Iar pentru Pastele crestinilor vinul rosu reprezinta o emblema, alaturi de ouale vopsite si de pasca sau cozonac.
Despre beneficiile vinului pentru sanatatea noastra si despre vinurile de calitate de la Corcova a vorbit si Cecilia Caragea in emisiunea Profu’ Menci difuzata de canalul Antena 2 in data de 6 mai 2013.

VINUL si SANATATEA

Despre vin, cu Andreea Berecleanu, la emisiunea Profu' Menci (Antena 2).Unul dintre vinurile care imi plac - Corcova Roy & Damboviceanu Winery.

Posted by Cecilia Caragea on 27 Mai 2015
Mai multe din aceasta categorie: « Vinul si sanatatea Povestea unui succes »

Comentarii  

 
0 #1 Endi 22-03-2016 10:34
Nu stiam aceasta chestie cu vinul... foarte interesanta!
Citat
 

Scrie un comentariu


Codul de securitate
Actualizeaza imaginea

sus
Te afli aici: Corcova in Mass-Media Un pahar de vin pentru sanatate