Vineri, 29 Octombrie 2010 16:11

Geologia vinului

Scris de  Corcova

In septembrie 2010, la Institutul Geologic al Romaniei, a avut loc un eveniment mai putin obisnuit, la care am avut onoarea sa fim parteneri. Geologia vinului, eveniment organizat de Institutul Geologic al Romaniei, impreuna cu Federatia Somelierilor Romania si cu sprijinul nostru, si-a propus sa contribuie la o mai buna cunoastere a patrimoniului nostru viticol si la intelegerea importantei solului pentru calitatea vinului. Este o problema extrem de importanta si de interesanta, din pacate destul de putin discutata si cunoscuta. Este, in acelasi timp, o problema care pe noi ne-a preocupat in mod special, tocmai datorita calitatilor geologice remarcabile ale solului din regiunea Corcovei, calitati pe care am incercat sa le cunoastem si sa le intelegem cat mai bine pentru a le putea maximiza efectul benefic asupra vinurilor noastre.
Sunt calitati care au facut celebre vinurile Corcovei in istorie si pe care ne straduim sa le facem iarasi cunoscute lumii. Este un prilej ideal pentru a observa si intelege mai bine legatura dintre aceste aspecte poate oarecum ciudate pentru un simplu iubitor de vin, dar atat de interesante: geologia Corcovei si personalitatea atat de clara a vinurilor noastre. Va promitem sa revenim cu informatii relevante si cu o degustare de vinuri de neuitat.
Un vin cu adevarat deosebit trebuie mai intai inteles, pentru a te putea bucura apoi pe deplin de calitatile lui. A fost momentul potrivit pentru a cunoaste si savura cu adevarat vinurile de Corcova, atat de iubite de mai-marii literaturii noaste si ai celei universale, deopotriva. A fost un eveniment pe care adevaratii iubitori ai vinului nu l-au ratat.

Scrie un comentariu


Codul de securitate
Actualizeaza imaginea

sus
Te afli aici: Evenimente Geologia vinului