Joi, 28 Octombrie 2010 15:03

Vinurile de Corcova la Bucharest Food Festival

Scris de  Corcova

In dorinta declarata de a fi cat mai aproape de dumneavoastra, nu am lipsit nici de la cea de a patra editie a Bucharest Food Festival, editie dedicata produselor din Uniunea Europeana, care a avut loc in Parcul Tineretului, intr-un spatiu acoperit, de 1.000 de metri patrati, langa care s-a desfasurat un picnic european. Vinurile de Corcova, care si-au cucerit de atata timp o larga apreciere europeana, fiind nelipsite din corespondenta unor personalitati ale lumii culturale, precum Anatole France sau Marcel Proust, nu aveau cum sa lipseasca de la un asemenea eveniment. Un eveniment la care s-au gasit bucate si produse specifice celor 27 de state membre UE, care au fost si mai savuroase daca le-ati degustat alaturi de un vin adecvat de Corcova.
Nenumarate evenimente au marcat aceasta editie a Bucharest Food Festival, precum degustari, prezentari de produse, seminarii, expozitii culinare si demonstratii culinare, dar si concursul Gateste romaneste si competitia Copiii in bucatarie, fara a mai mentiona evenimentul de deschidere, realizarea unui sandvis gigant de 27 de metri, care a inglobat produsele traditionale ale tarilor membre UE. In cadrul unei sectiuni speciale au fost prezentate vinuri si sortimente de bere din UE.
Actuala editie a festivalului si-a propus sa promoveze zestrea gastronomica a Uniunii Europene sub motto-ul Unitate prin diversitate si este parte a proiectului european Open Days, fiind organizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, prin Biroul de Integrare Europeana din cadrul Comisiei Europene.
Ati putut vedea la lucru bucatari romani si invitatii lor, ati putut participa la seminarii dedicate produselor traditionale si sigurantei alimentare din UE, iar copiii au avut activitati dedicate special pentru ei. Dar, cu siguranta, v-au incantat mai ales delicioasele produse pe care le-ati cumparat si consumat, noi oferindu-va, pentru ca festinul sa fie complet, atat de apreciatele noastre vinuri de Corcova.

Mai multe din aceasta categorie: « Sindrofie la sosea Geologia vinului »

Scrie un comentariu


Codul de securitate
Actualizeaza imaginea

sus
Te afli aici: Evenimente Vinurile de Corcova la Bucharest Food Festival